LED-valaisimet

LED-Valaisimet:

Akvaariotukku, akvaario tukku, akvaario tukkuliike, akvaario tukkumyyjä, akvaario maahantuoja, akvaariotarvikkeiden tukku, akvaariotarvikkeiden tukkuliike, akvaariotarvikkeiden tukkumyyjä, akvaariotarvikkeiden maahantuoja, akvaariotarvike tukku, akvaariotarvike tukkuliike, akvaariotarvike tukkumyyjä, akvaariotarvike maahantuoja, Akvaariolaite tukku, akvaariolaitteiden tukku, akvaariolaitteiden tukkuliike, akvaariolaitteiden tukkumyyjä, akvaariolaitteiden maahantuoja, Akvaariotekniikkatukku, akvaariotekniikan tukku, akvaariotekniikan tukkuliike, akvaariotekniikan tukkumyyjä, akvaariotekniikan maahantuoja, lemmikkieläintarvikkeiden tukku, lemmikkieläintarvikkeiden tukkuliike, lemmikkieläintarvikkeiden tukkumyyjä, lemmikkieläintarvikkeiden maahantuoja, Denix replika maahantuoja, Denix replika tukku, Denix replika tukkumyyjä, replika-ase tuukkumyyjä, replika-ase maahantuoja, replika-aseet tukku, replika-aseet maahantuoja Akvaariotukku, akvaario tukku, akvaario tukkuliike, akvaario tukkumyyjä, akvaario maahantuoja, akvaariotarvikkeiden tukku, akvaariotarvikkeiden tukkuliike, akvaariotarvikkeiden tukkumyyjä, akvaariotarvikkeiden maahantuoja, akvaariotarvike tukku, akvaariotarvike tukkuliike, akvaariotarvike tukkumyyjä, akvaariotarvike maahantuoja, Akvaariolaite tukku, akvaariolaitteiden tukku, akvaariolaitteiden tukkuliike, akvaariolaitteiden tukkumyyjä, akvaariolaitteiden maahantuoja, Akvaariotekniikkatukku, akvaariotekniikan tukku, akvaariotekniikan tukkuliike, akvaariotekniikan tukkumyyjä, akvaariotekniikan maahantuoja, lemmikkieläintarvikkeiden tukku, lemmikkieläintarvikkeiden tukkuliike, lemmikkieläintarvikkeiden tukkumyyjä, lemmikkieläintarvikkeiden maahantuoja, Denix replika maahantuoja, Denix replika tukku, Denix replika tukkumyyjä, replika-ase tuukkumyyjä, replika-ase maahantuoja, replika-aseet tukku, replika-aseet maahantuoja Akvaariotukku, akvaario tukku, akvaario tukkuliike, akvaario tukkumyyjä, akvaario maahantuoja, akvaariotarvikkeiden tukku, akvaariotarvikkeiden tukkuliike, akvaariotarvikkeiden tukkumyyjä, akvaariotarvikkeiden maahantuoja, akvaariotarvike tukku, akvaariotarvike tukkuliike, akvaariotarvike tukkumyyjä, akvaariotarvike maahantuoja, Akvaariolaite tukku, akvaariolaitteiden tukku, akvaariolaitteiden tukkuliike, akvaariolaitteiden tukkumyyjä, akvaariolaitteiden maahantuoja, Akvaariotekniikkatukku, akvaariotekniikan tukku, akvaariotekniikan tukkuliike, akvaariotekniikan tukkumyyjä, akvaariotekniikan maahantuoja, lemmikkieläintarvikkeiden tukku, lemmikkieläintarvikkeiden tukkuliike, lemmikkieläintarvikkeiden tukkumyyjä, lemmikkieläintarvikkeiden maahantuoja, Denix replika maahantuoja, Denix replika tukku, Denix replika tukkumyyjä, replika-ase tuukkumyyjä, replika-ase maahantuoja, replika-aseet tukku, replika-aseet maahantuoja

Vega Systems Oy tuo Suomeen moderneja tehokkaaseen LED-tekniikkaan perustuvia erikoisvalaisimia ja edustaa Suomessa useiden valmistajien tuotteita. Led-valaisinten maahantuonti ja markkinointi on keskittynyt kasvihuoneisiin ja viherkasvien kasvattamiseen optimoituihin kasvivalaisimiin, akvaariokäyttöön suunniteltuihin led-valaisimiin ja elohopea- / monimetalli- / Spna-polttimot korvaaviin katu- ja ulkovaloihin. Myös muita led-tuotteita, kuten suurten tilojen sisävaloratkaisuja, tuodaan maahan.

LED-valaistuksen edut

  • Jopa 85% energiansäästö
  • Yli 99% tuotetusta valosta on optimaalista aallonpituutta
  • 100% valosta suuntautuu kohteeseen
  • Täysi valoteho välittömästi
  • Pitkäikäisyys; käyttöaika ~50 000 - 100 000 tuntia
  • Ei lämpösäteilyä
  • Ei UV-säteilyä
  • Voidaan käyttää myös vajaateholla
  • Ei elohopeaa tai muita ympäristölle vaarallisia aineita

Led-valaisimen tuottaman hyödyllisen valon määrä kulutettuun energiaan nähden on ylivoimainen laajaspektrisiin perinteisiin valaisimiin verrattuna.

LED-tekniikalla toteutettu valaistus on usealla tavalla ylivoimainen muihin valaistusratkaisuihin verrattuna. Valaistukseen sopivan puolijohdetekniikan kehitys on ollut erittäin nopeaa 2000-luvulla. Vielä 2000-luvun puolivälissä ledeillä aikaansaatu valo soveltui lähinnä tunnelmavalaistukseen ja pieniksi kohdevaloiksi. Nykyisin ledien teho on kuitenkin jo niin suuri ja valmistustekniikka riittävän kehittynyt, että led-valaisimet pystyvät käyttökelpoisella tavalla korvaamaan perinteisemmät tehokkaat valaistusratkaisut, kuten T8- ja T5-loisteputket, elohopeavalaisimet, monimetallivalaisimet ja suurpainenatriumvalaisimet.

Ledien keskeinen etu muihin valaistustekniikoihin verrattuna liittyy ledin tuottaman valon äärimmäisen kapeaan aaltopituuteen. Ledin valo on monokromaattista, eli yksittäinen led tuottaa normaalin laaja-alaisen spektrikäyrän sijasta vain yhtä valon värisävyä, kuten valkoista, punaista tai sinistä valoa. Led ei säteile näkyvän valon muita aaltopituuksia eikä myöskään näkymättömän valon aaltopituuksia eli UV- tai infrapunasäteilyä. Toisin sanoen, valaistuksessa ledin hyötysuhde virrankulutuksen ja tuotetun valon välillä on erittäin hyvä, koska led ei säteile muiden valaisimien tavoin lainkaan lämpöä.

Toinen ledien erittäin olennainen ominaisuus on mahdollisuus säätää valmistusvaiheessa tarkasti ledin säteilemän valon aaltopituutta. Tällöin ledvalaisin voidaan optimoida säteilemään täsmälleen käyttötarkoitukseen sopivinta valon aaltopituutta. Valaistuskäyttöön tarkoitetut valkoiset ledit on optimoitu säteilemään sillä valon aaltopituudella, mille ihmissilmä on kaikkein herkin. Tällöin ledivalaistuksen tuottama valo koetaan käytännössä kirkkaammaksi kuin mitä se on laskennallisesti teknisellä lumen- tai luksimäärällä mitattuna.

Ledin tuottama säteily on ainoastaan valon optimaalisinta aallonpituutta, joten vastaavan lumen- tai luksimäärän tuottava perinteinen laajaspektrinen tehovalaisin on ihmisen käytännössä näkemän valon kannalta selvästi tehottomampi. Suuri osa perinteisen valaisimen tuottaman säteilyn spektristä on muuta kuin kirkkaimmaksi koettua optimaalista valoa ja osa on lisäksi täysin näkymätöntä lämpösäteilyä.

Optimaalisen valon ja sen tuottamiseen tarvittavan vähäisen energian lisäksi ledien vahvuutena on erittäin pitkä käyttöikä perinteisiin valaisimiin verrattuna. Uudenaikaisten ledien tehokas käyttöikä on 5-7 vuotta, minkä jälkeen ledit alkavat menettää havaittavan osan alkuperäisestä valotehostaan. Ledien vahvuus perinteisiin polttimoihin verrattuna on myös se, että ledin tuottaman valon aallonpituus ei muutu eikä led pimene täydellisesti kuten perinteiset polttimot, vaan ikääntyessään se alkaa ainoastaan menettää valotehoaan. Led-valon vaihtotarve ei tehokkaan käyttöiän jälkeenkään ole akuutti, koska valaisin menettää valotehoaan hitaasti ja säteilee edelleen optimaalisella aallonpituudella. Vaihto on suoritettava vasta kun vähenevä valoteho alkaa olla käyttötarkoitukseen nähden liian alhainen.

Yleisessä valaistuskäytössä ledien aallonpituuden optimaalisuus ei vaikuta varsinaisesti käyttöön, vaan sillä on vaikutusta lähinnä tuotetun valon energiatehokkuuteen. Mitä lähempänä ihmisen näkemän valkoisen valon kirkkainta aaltopituutta ollaan, sitä kustannustehokkaampi led on valaistuskäytössä. Sen sijaan kasvivaloissa ja akvaariovalaistuksessa käytettyjen ledien optimaalinen aallonpituus on erittäin olennaista halutun lopputuloksen (kasvien kasvun) kannalta. Sekä kasvivalaisimet että akvaariovalaisimet ovat aina erikoisvalmisteita, joissa on käytetty aaltopituudeltaan tarkasti optimoituja ledejä.

Energiansäästön lisäksi led-tekniikka on muutenkin ympäristöystävällistä. Ledit eivät sisällä elohopeaa, raskasmetalleja tai muita ympäristölle vaarallisia aineita ja myös ledien valmistusprosessi on ympäristöystävällinen.

Uusia tuotteita

Vega Systems Oy Ltd 2010-2011